Detaljer om förslaget

Svensk titel: Grundförutsättningar för livsmedelssäkerhet - Del 1: Tillverkning av livsmedel
Nummer:ISO/DIS 22002-1
Källa:ISO
Kommitté:SIS/TK 435/AG 01
Namn på kommittén:Ledningssystem för livsmedelssäkerhet
Publicerat:den 25 apr 2024
Sista svarsdatum:den 7 jun 2024
Contact email:kommentera(at)sis.se
Förslagets omfattning:

 This document specifies in conjunction with ISO 22002-100 requirements for establishing, implementing and maintaining prerequisite programs (PRP) to control food safety hazards in food manufacturing. This document is applicable to all organizations, regardless of size or complexity. This document is neither designed nor intended for use in other parts of the food supply chain. Where any exclusion to a requirement of this document applies, it needs to be suitably justified and shall not adversely impact food safety.

Detta dokument föreslås att fastställas och publiceras som svensk standard.

För att lämna allmänna kommentarer på standardförslaget i sin helhet och på föreslagen titel – klicka på förslagets titel.

För att lämna specifika kommentarer på innehållet – skriv kommentaren och föreslagen ändring i rutan under avsnittet i fråga.

Standardförslag på engelska föreslås att fastställas som svensk standard utan översättning. Kommentarer på engelskspråkiga standardförslag bör vara på engelska.

För att ett standardförslag ska kunna fastställas som svensk standard måste det vara förenligt med svensk lagstiftning. Det är således viktigt att berörda svenska myndigheter klarlägger ifall standardförslaget är förenligt med svensk lagstiftning.