Detaljer om förslaget

Svensk titel: Livsmedel - Bestämning av ochratoxin A i paprika, chili, svartvita peppar, muskotmjölk, kryddblandning, lakrits, kakao och kakaoprodukter genom immunoaffinitets kolonnrensning och högprestandad vätskekromatografi med fluorescensdetektering
Nummer:prEN 17250
Källa:CEN
Kommitté:SIS/TK 435
Namn på kommittén:Livsmedel och foder
Publicerat:den 9 maj 2018
Sista svarsdatum:den 13 jul 2018
Contact email:kommentera(at)sis.se
Förslagets omfattning:

This document describes a procedure for the determination of ochratoxin A (OTA) in chilli, paprika, black and white pepper, nutmeg, spice mix, liquorice (root and extracts), cocoa and cocoa products by high performance liquid chromatography (HPLC) with immunoaffinity column clean-up and fluorescence detection.

This method has been validated in interlaboratory studies via the analysis of both naturally contaminated and spiked samples ranging from 1,0 μg/kg to 84,9 μg/kg for spices (paprika and chili [5], black and white pepper, nutmeg and spice mix [6]), ranging from 7,7 μg/kg to 96,8 μg/kg for liquorice [7] and ranging from 2,1 μg/kg to 26,3 μg/kg for cocoa and cocoa products [6].

For further information on the validation see Clause 9 and Annex B.

Detta dokument föreslås att fastställas och publiceras som svensk standard.

För att lämna allmänna kommentarer på standardförslaget i sin helhet och på föreslagen titel – klicka på förslagets titel i innehållsförteckningen till vänster.

För att lämna specifika kommentarer på innehållet – skriv kommentaren och föreslagen ändring i rutan under avsnittet i fråga.

Standardförslag på engelska föreslås att fastställas som svensk standard utan översättning. Kommentarer på engelskspråkiga standardförslag bör vara på engelska.

För att ett standardförslag ska kunna fastställas som svensk standard måste det vara förenligt med svensk lagstiftning. Det är således viktigt att berörda svenska myndigheter klarlägger ifall standardförslaget är förenligt med svensk lagstiftning.